Kepta menkė su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta menkė su citrina

Menkė yra liesa, stambi jūros žuvis, turinti daug baltymų ir nepakeičiamųjų aminorūgščių. Mūsų šalyje silkės dažnai parduodamos sušaldytos arba atšildytos. Svarbu įsitikinti, kad žuvis nebuvo pakartotinai ar daug kartų užšaldyta. Poliako žuvyje nėra smulkių kaulų, todėl ją galima virti orkaitėje arba kepti keptuvėje. Kad žuvis būtų sultinga, svarbu jos neperkepti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Kepta menkė su citrina Žingsnis 1
Žuvį gerai išdarinėkite, nulupkite vidines plėveles ir supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Kepta menkė su citrina Žingsnis 2
Kepkite žuvį 200 ℃ orkaitėje 25-30 minučių, kol iškeps. Tada išimkite žuvį iš orkaitės, išdėliokite į lėkštes ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos