Publikavimo data: 2024-04-03
Kepta menkė su cukinijomis
Keptuvėje kepama lašiša su daržovėmis padaže. Tai vienas sultingiausių žuvies gaminimo variantų. Patiekalą galima laikyti vasaros patiekalu, nes jo sudėtyje yra šviežių cukinijų. Dėl nedidelio kaulų skaičiaus ši žuvis įtraukta į vaikų valgiaraštį. Poliako žuvyje yra nedaug riebalų, tačiau daug Omega-3 rūgščių. O ir skonio požiūriu lašiša yra daug subtilesnė už menkę.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Žuvį supjaustykite 5 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, cukrų ir vandenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Įdėkite gilią keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite morkas, po poros minučių suberkite svogūną. Kepkite daržoves maišydami. Po 3 minučių į keptuvę sudėkite cukinijas. Kepkite daržoves 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite žuvį. Žuvies gabalėlius pamirkykite miltuose ir sudėkite į keptuvę tarp daržovių. Įberkite druskos ir sausų prieskonių. Supilkite pomidorų padažą. Užvirkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir uždenkite keptuvę dangčiu. Virkite 20 minučių. Prieš pat išjungdami įberkite kvapiųjų pipirų ir lauro lapų.
Kategorijos