Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta menkė su kukurūzais
Mėta priklauso menkinių žuvų rūšiai ir yra visiškai dietinis produktas. Ši žuvis yra skani ir sveika, ypač kepta orkaitėje. Įdomus priedas prie jos bus kukurūzai su žolelėmis. Gamindami nepagailėkite įvairių prieskonių ir prieskoninių žolelių - menkė yra neryškaus skonio, todėl verta ją prisotinti papildomais skoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Mėtas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pagal skonį jas pasūdykite ir papipirinkite. Susmulkinkite kalendrą. Nusausinkite iš kukurūzų skystį, perpilkite jį į atskirą dubenį ir sumaišykite su kalendromis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formoje išklokite foliją, patepkite ją alyvuogių aliejumi. Sudėkite žuvies gabalėlius. Šalia išdėliokite kukurūzus ir kalendras. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 20 minučių.
Kategorijos