Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta menkės filė su brokoliais ir sūriu padaže
Menkės filė su brokoliais ir sūriu Bešamelio padaže - neįtikėtinai skanus ir labai sotus patiekalas. Menkės filė puikiai dera su brokoliais, o bešamelio padažas padaro šį patiekalą aromatingą, sultingą ir išskirtinį. Be to, menkės filė turi daug naudingų elementų. Joje yra mūsų organizmui būtinų mikroelementų - fosforo, kalcio, kalio, magnio ir daugelio kitų. Jie stiprina kaulus, taip pat gerina smegenų ir širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.
Žingsnis 1
Menkės filė pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Žuvį panardinkite į žirnių miltus ir nusikratykite miltų perteklių. Paruoškite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite žuvį iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Į puodą storu dugnu sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Tada suberkite miltus ir išmaišykite. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite puodą su pasūdytu vandeniu ir 2 minutes pavirkite brokolius. Tada juos nusausinkite. Paruoškite kepimo indą ir sudėkite žuvį, pabarstykite česnaku. Ant viršaus sudėkite brokolius, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos