Kepta menkės filė su brokolių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta menkės filė su brokolių padažu

Menkės filė su brokolių padažu - vienas mėgstamiausių dietos besilaikančių žmonių patiekalų. Menkės, jūros žuvies, sudėtyje yra daug mūsų organizmui reikalingų mikroelementų. Fosforas, kalcis, kalis ir daug kitų mikroelementų stiprina kaulus, gerina smegenų ir širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą. Taip pat šis patiekalas bus naudingas sportuojantiems, nes menkės filė turi daug baltymų, t. y. proteinų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Kepta menkės filė su brokolių padažu Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus iš ančiuvių stiklainio. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ančiuvių filė. Kepkite, kol jos taps vientisos, tai užtruks apie 1-2 minutes. Brokolių žiedynus 3-4 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Tada nusausinkite juos sietelyje.

Žingsnis 2

Kepta menkės filė su brokolių padažu Žingsnis 2
Į blenderio dubenį sudėkite brokolių žiedynus, keptus ančiuvius su sviestu ir pusę grietinėlės. Viską susmulkinkite. Supilkite likusią grietinėlę į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Tada į šią grietinėlę supilkite blenderio turinį, dar kartą viską užvirinkite ir išjunkite. Palikite pastovėti 10 minučių ir padažas bus paruoštas.

Žingsnis 3

Kepta menkės filė su brokolių padažu Žingsnis 3
Menkės filė apvoliokite mėgstamuose žuvies prieskoniuose, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir šiek tiek aliejaus pakepinkite menkės filė su prieskoniais. Kepkite, kol žuvis iškeps. Tada ją išimkite ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Patiekalas paruoštas, galite jį patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos