Kepta rausvoji lašiša su daržovėmis ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepta rausvoji lašiša su daržovėmis ir citrina

Rausvąją lašišą sunku sugadinti, tai labai skani ir švelni žuvis, šiek tiek panaši į upėtakį ar lašišą, tačiau jos mėsa sausesnė. Už kitas lašišas ji prastesnė tik riebumu. Ją paruošti visai nesunku, o viena tokia žuvis gali pamaitinti didelę šeimą. Ji ypač tinka su keptomis daržovėmis, o citrinos rūgštelė šiam patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Niekas negalės atsispirti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta rausvoji lašiša su daržovėmis ir citrina Žingsnis 1
Žuvį iš vidaus ir iš išorės įtrinkite druska, įdėkite į kepimo formą pjautine puse į viršų ir į vidų įpilkite šaukštą aliejaus, nes pati lašiša yra šiek tiek sausa.

Žingsnis 2

Kepta rausvoji lašiša su daržovėmis ir citrina Žingsnis 2
Perpjaukite citriną per pusę ir kiekvieną pusę supjaustykite plonais griežinėliais puslankiu, tada tokiu pat būdu supjaustykite pomidorus ir svogūną. Į žuvį sudėkite svogūnus, tada citriną, o paskutinį sluoksnį - pomidorus. Šalia sudėkite griežinėliais supjaustytą saldžiąją papriką. Ant viršaus užpilkite likusias citrinos sultis ir augalinį aliejų ir 40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos