Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta rausvoji lašiša su daržovėmis ir citrina
Rausvąją lašišą sunku sugadinti, tai labai skani ir švelni žuvis, šiek tiek panaši į upėtakį ar lašišą, tačiau jos mėsa sausesnė. Už kitas lašišas ji prastesnė tik riebumu. Ją paruošti visai nesunku, o viena tokia žuvis gali pamaitinti didelę šeimą. Ji ypač tinka su keptomis daržovėmis, o citrinos rūgštelė šiam patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Niekas negalės atsispirti.
Žingsnis 1
Žuvį iš vidaus ir iš išorės įtrinkite druska, įdėkite į kepimo formą pjautine puse į viršų ir į vidų įpilkite šaukštą aliejaus, nes pati lašiša yra šiek tiek sausa.
Žingsnis 2
Perpjaukite citriną per pusę ir kiekvieną pusę supjaustykite plonais griežinėliais puslankiu, tada tokiu pat būdu supjaustykite pomidorus ir svogūną. Į žuvį sudėkite svogūnus, tada citriną, o paskutinį sluoksnį - pomidorus. Šalia sudėkite griežinėliais supjaustytą saldžiąją papriką. Ant viršaus užpilkite likusias citrinos sultis ir augalinį aliejų ir 40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos