Kepta rausvoji lašiša su skumbre pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepta rausvoji lašiša su skumbre

Rausvoji lašiša yra lašišinių šeimos žuvis. Jos mėsoje yra lengvai virškinamų baltymų, kurie būtini mitybai, ir daug polinesočiųjų rūgščių bei sveikatai naudingų mineralinių medžiagų. Rusų virtuvėje rausvajai lašišai skiriama viena iš garbės vietų. Ją galima ruošti įvairiais būdais. Ji bus skani kepta. Rausvoji lašiša, kepta su skumbre, yra originalus patiekalas, nes į jį pridėta želatinos, neįprastai derinami dviejų rūšių žuvų skoniai.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta rausvoji lašiša su skumbre Žingsnis 1
Paruoškite žuvies filė. Skumbrę perpjaukite išilgai išilgai nugaros ir pašalinkite nugarkaulį. Kiek įmanoma pašalinkite visus smulkius kaulus. Nuo žuvies filė nuimkite odą. Tą patį padarykite ir su rausvąja lašiša. Rausvosios lašišos filė supjaustykite taip, kad gabalėliai būtų tokio pat ilgio kaip skumbrės filė. Žuvies filė lengvai pasūdykite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Tada skumbrės filė ir rausvosios lašišos filė sluoksniais sudėkite į kepimo indą.

Žingsnis 2

Kepta rausvoji lašiša su skumbre Žingsnis 2
Paimkite svogūną, nulupkite jį, supjaustykite plonais žiedais. Rausvosios lašišos ir skumbrės filė lengvai pabarstykite druska, užpilkite citrinos sultimis ir sudėkite jas sluoksniais vieną ant kitos. Ant viršaus uždėkite svogūno žiedus.

Žingsnis 3

Kepta rausvoji lašiša su skumbre Žingsnis 3
Paimkite foliją ir ištieskite ją ant stalo. Į folijos vidurį įdėkite gabalėlį rausvosios lašišos, ant jos - šiek tiek svogūno ir užbarstykite šiek tiek želatinos. Ant rausvosios lašišos uždėkite tokio pat ilgio filė gabalėlį kaip ir rausvosios lašišos filė. Ant viršaus taip pat uždėkite svogūnų žiedus ir pabarstykite želatina. Žuvies ir svogūnų su želatina sluoksnius dėliokite tol, kol baigsis žuvies filė.

Žingsnis 4

Kepta rausvoji lašiša su skumbre Žingsnis 4
Sandariai suvyniokite filė į folijos sluoksnius ir sudėkite į kepimo indą. Dėkite į orkaitę 60 minučių ir kepkite 180 °C temperatūroje. Išimkite žuvį iš orkaitės, palikite ją suvyniotą į foliją ir uždėkite ant nedidelio preso. Išimkite žuvį iš orkaitės, palikite suvyniotą į foliją, ant viršaus uždėkite nedidelį presą ir leiskite atvėsti. Žuvį folijoje įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol ji sukietės. Tada ištraukite žuvį iš šaldytuvo, išvyniokite foliją. Išspaustą žuvies filė gabalėlį padėkite ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos