Publikavimo data: 2024-10-14
Kepta rausvoji lašiša su sūriu ir pomidorais
Kepta rausvoji lašiša su sūriu - XX a. išpopuliarėjęs europietiškas patiekalas. Šiame patiekale yra daug fosforo ir mineralų, kurie labai naudingi žmogaus organizmui. Didelis fosforo kiekis padeda stiprinti mažų vaikų kaulus, o dėl sūrio plutelės jie mielai valgo šį patiekalą.
Žingsnis 1
Rausvosios lašišos filė gerai nuplaukite ir nulupkite odą. Įsitikinkite, kad nėra kaulų, o jei jų yra, išimkite juos. Sudėkite žuvį į formą, kurioje ją kepsite. Sumaišykite majonezą ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite žuvį druska ir pipirais ir aptepkite padažu.
Žingsnis 2
Paimkite pomidorus ir perpjaukite juos per pusę, o tada griežinėliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Sudėkite pomidorus ant žuvies ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais. Viską gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos