Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta salsa
Įvairios daržovės - tai mūsų organizmui reikalingų vitaminų lobynas. Derinamos tarpusavyje, jos gali suteikti nenusakomų skonių įvairių virtuvių patiekalams. Salsa tinka visiems, kurie rūpinasi ir stebi savo mitybą. Be to, daržovėse yra naudingų elementų, kurie palaiko visavertę medžiagų apykaitą organizme.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir česnakus nuo lukštų. Išimkite aitriųjų paprikų šerdį ir išmeskite sėklas. Sudėkite daržoves į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę 40 min. pastovioje 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 2
Išimkite puodą iš orkaitės ir perkelkite ant karščiui atsparaus paviršiaus. Leiskite daržovėms atvėsti iki kambario temperatūros, kad jas būtų galima supjaustyti griežinėliais.
Žingsnis 3
Nuo paprikų ir pomidorų atsargiai pašalinkite visą odelę, nepažeisdami minkštimo. Tam naudokite ploną aštrų peilį.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į trintuvą ir suberkite žoleles. Pagal skonį pabarstykite mišinį druska ir pipirais. Iš paruoštos pusės citrinos išspauskite sultis ir įpilkite į turinį.
Žingsnis 5
Suplakite turinį iki vientisos masės. Suderinkite druskos ir pipirų kiekį paruoštame padaže. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kategorijos