Kepta skumbrė po sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepta skumbrė po sūriu

Skumbrė - puikus pasirinkimas kepimui. Joje yra labai mažai smulkių kaulų, ji gana riebi, todėl patiekalas būna labai sultingas ir minkštas. Kartu su bulvėmis, grybais ir kiaušiniais gausite sočią, maistingą, kvapnią, sultingą ir labai skanią vakarienę. Kreminis česnakų skonis, grybų aromatas ir švelni žuvis nepaliks abejingų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 1
Paruoštą žuvį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir sojų padažu.

Žingsnis 2

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 3
Nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir česnaką, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 4

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 4
Grybus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Atskiroje keptuvėje apkepkite smulkiai supjaustytus grybus, kol paruduos, lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 5

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 5
Abiejų rūšių sūrį atskirai sutarkuokite smulkia tarka. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite skumbres ant kepimo skardos ir pabarstykite sausomis žolelėmis bei pipirais.

Žingsnis 6

Kepta skumbrė po sūriu Žingsnis 6
Ant žuvies uždėkite kepintų svogūnų ir česnakų, pabarstykite tarkuotu lydytu sūriu, tada grybų, bulvių, pagal skonį druskos ir pipirų ir ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio. Skumbrę su daržovėmis kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos