Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta skumbrė po sūriu
Skumbrė - puikus pasirinkimas kepimui. Joje yra labai mažai smulkių kaulų, ji gana riebi, todėl patiekalas būna labai sultingas ir minkštas. Kartu su bulvėmis, grybais ir kiaušiniais gausite sočią, maistingą, kvapnią, sultingą ir labai skanią vakarienę. Kreminis česnakų skonis, grybų aromatas ir švelni žuvis nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir sojų padažu.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir česnaką, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Grybus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Atskiroje keptuvėje apkepkite smulkiai supjaustytus grybus, kol paruduos, lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Abiejų rūšių sūrį atskirai sutarkuokite smulkia tarka. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite skumbres ant kepimo skardos ir pabarstykite sausomis žolelėmis bei pipirais.
Žingsnis 6
Ant žuvies uždėkite kepintų svogūnų ir česnakų, pabarstykite tarkuotu lydytu sūriu, tada grybų, bulvių, pagal skonį druskos ir pipirų ir ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio. Skumbrę su daržovėmis kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Kategorijos