Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta skumbrė su avokadų salotomis
Skumbrės, kaip ir bet kurios kitos žuvies, kepimas yra vienas iš naudingiausių gaminimo būdų. Jame nėra jokių ypatingų paslapčių ir sudėtingumų, tačiau pagrindinis privalumas yra tas, kad tokiu būdu žuvis išlaiko visas savo natūralias savybes ir yra mums naudinga. Skumbrė išlaiko vitaminus, mineralus, omega riebalų rūgštis. O jei dar pridėsite avokadų, kurių sudėtyje gausu sudėties, nauda padidės kelis kartus.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Iš skumbrės išimkite kaulus, palikite vieną filė, nuvalykite drėgmę. Šiek tiek pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite žuvį ant kepimo skardoje įtaisytos grotelių 6-7 minutes.
Žingsnis 2
Plonais griežinėliais supjaustytą svogūną pagardinkite druska ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Tada sudėkite stambiai supjaustytus pomidorus ir avokadą. Sudėkite visas daržoves į dubenį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos