Publikavimo data: 2024-10-12
Kepta skumbrė su daržovėmis
Kepta skumbrė su daržovėmis - labai paprastas ir neįtikėtinai greitas būdas greitai pavakarieniauti. Kepta skumbrė visada turi paklausą ant stalo. Iškepkite tokią skumbrę su cukinija ir paprikomis, ji bus labai sultinga ir skani. Skumbrės kepimo prieskoniai, gaminant nereikėtų dėti nieko papildomai, tik druskos, cukraus ir pipirų, nes skumbrė pati savaime yra labai savarankiška, todėl žuvis gaunasi labai natūralaus skonio.
Žingsnis 1
Skumbrę gerai nuplaukite, nupjaukite galvą ir uodegą. Palei žuvies pilvą išilgai įpjaukite išilginį pjūvį ir išimkite visą vidų. Būtinai kruopščiai pašalinkite nuo skumbrės juodą plėvelę, kitaip žuvis bus karti ir sugadins patiekalą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą žuviai: sumaišykite druską, pipirus, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų. Nuplautas žuvies skerdenas nuplaukite, nusausinkite ir pagardinkite paruoštais prieskoniais, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant žuvies. Jei įmanoma, palikite skumbrę paruoštame padaže apie 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoštą cukiniją ir papriką stambiai supjaustykite. Perkelkite į gilų dubenį ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Į paruoštą formą sudėkite marinuotą žuvį ir supjaustytas daržoves. Gražiai paruoštą patiekalą su skumbre ir daržovėmis kepkite gerai įkaitintoje 190 °C temperatūros orkaitėje 30-35 min.
Kategorijos