Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta skumbrė su džiovintais raudonėliais
Jei mėgstate žuvį, tikriausiai ne kartą esate gaminę skumbrę. Viskas dėl to, kad ji labai nebrangi ir skani. Ją galima rasti bet kurioje parduotuvėje, ji kainuoja šiek tiek brangiau nei silkė, tačiau skoniu ir riebumu nenusileidžia daugeliui vertingesnių jūros žuvų rūšių. Todėl ji tinka bet kokiu pavidalu: kepta, sūdyta, troškinta. Tačiau paprasčiau, greičiau ir sveikiau ją iškepti orkaitėje su mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, skumbrė puikiai dera su džiovintais raudonėliais.
Žingsnis 1
Paruoštoje žuvyje padarykite gilius skersinius pjūvius. Perpjaukite citriną per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po vieną griežinėlį.
Žingsnis 2
Paimkite maždaug 40 cm ilgio folijos gabalą. Patepkite jį augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir raudonėliais, sudėkite ant jo žuvį ir apibarstykite tais pačiais prieskoniais. Suvyniokite skumbrę į foliją ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos