Kepta skumbrė su džiovintais raudonėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepta skumbrė su džiovintais raudonėliais

Jei mėgstate žuvį, tikriausiai ne kartą esate gaminę skumbrę. Viskas dėl to, kad ji labai nebrangi ir skani. Ją galima rasti bet kurioje parduotuvėje, ji kainuoja šiek tiek brangiau nei silkė, tačiau skoniu ir riebumu nenusileidžia daugeliui vertingesnių jūros žuvų rūšių. Todėl ji tinka bet kokiu pavidalu: kepta, sūdyta, troškinta. Tačiau paprasčiau, greičiau ir sveikiau ją iškepti orkaitėje su mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, skumbrė puikiai dera su džiovintais raudonėliais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė su džiovintais raudonėliais Žingsnis 1
Paruoštoje žuvyje padarykite gilius skersinius pjūvius. Perpjaukite citriną per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po vieną griežinėlį.

Žingsnis 2

Kepta skumbrė su džiovintais raudonėliais Žingsnis 2
Paimkite maždaug 40 cm ilgio folijos gabalą. Patepkite jį augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir raudonėliais, sudėkite ant jo žuvį ir apibarstykite tais pačiais prieskoniais. Suvyniokite skumbrę į foliją ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos