Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta skumbrė su ilgagrūdžiais ryžiais
Skumbrė yra populiari žuvis, turinti žmogaus organizmui naudingų vitaminų ir mikroelementų. Vos 25 g skumbrės yra vitamino B12 paros norma. O 62 g skumbrės yra vitamino D paros norma. Yra daugybė skumbrės gaminimo receptų. Kepta skumbrė su ilgagrūdžiais ryžiais - sveikas patiekalas. Tai visavertis patiekalas visai šeimai, į jį įeina daržovės, garnyras ir žuvis. Ryžiai būna traškūs, o žuvis - minkšta, sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Paimkite morkas, nulupkite jas ir nuplaukite. Sutarkuokite jas stambia tarka. Nulupkite svogūną nuo lukšto ir nuplaukite. Supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Ryžius sudėkite į sietelį ir kelis kartus kruopščiai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 4
Į kepintus svogūnus ir morkas suberkite nuplautus ryžius, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 5
Kartu pakepintus ryžius ir daržoves perkelkite į kepimo indą ir užpilkite vandeniu.
Žingsnis 6
Iš skumbrės išimkite vidų, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus. Skumbrę supjaustykite porcijomis. Turėtumėte gauti apie 10 gabaliukų, po 5 iš kiekvienos skerdenos.
Žingsnis 7
Sudėkite skumbrės gabalėlius į indą, suberkite žuvies prieskonius, grietinę, druską ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Ant ryžių sudėkite skumbrę, o skumbrės gabalėlius apipilkite likusia grietine. Uždenkite folija ir kepkite skumbrę 60 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos