Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta skumbrė su kariu
Skumbrė yra populiari žuvis, kuri yra nebrangi ir pasižymi žmogaus organizmui naudingomis savybėmis. Reguliarus skumbrės vartojimas padeda valyti ir stiprinti kraujagysles, stiprinti kaulus ir sąnarius, spartinti smegenų kraujotaką ir gerinti atmintį. Kepta skumbrė su kariu yra skanus žuvies patiekalas. Pridėjus prieskonių žuvis įgauna pikantišką aštrų skonį, o citrina jai suteikia lengvo ir malonaus rūgštumo.
Žingsnis 1
Iš skumbrės išvalykite vidurius. Galvos nenupjaukite. Pašalinkite viduje esančią juodą plėvelę ir gerai nuplaukite. Skumbrės skerdenoje padarykite kelis pjūvius.
Žingsnis 2
Imbiero šaknį nulupkite, nuplaukite, nuplaukite ir susmulkinkite blenderiu. Citriną perpjaukite į 2 dalis. Vienos citrinos dalies sultis išspauskite į dubenį.
Žingsnis 3
Atskirame nedideliame dubenyje sumaišykite smulkintą imbierą, karį, druską ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Skumbrę tolygiai ir gausiai aptepkite marinatu su prieskoniais ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Kol skumbrė marinuojasi šaldytuve, likusią citrinos pusę supjaustykite griežinėliais. Tada ištraukite skumbrę iš šaldytuvo, sudėkite į ją citrinos griežinėlius, suvyniokite į foliją ir 20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Tada žuvį išimkite, suberkite džiūvėsėlius ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos