Publikavimo data: 2024-06-16
Kepta skumbrė su krapais ir pomidorais
Kepta skumbrė - puikus šventinis patiekalas. Jis tiks jūsų stalui ir patiks jūsų artimiesiems. Skumbrė turi daug baltymų, sveikųjų riebalų rūgščių ir mikroelementų. Visi jie padeda mūsų organizmui tinkamai funkcionuoti. Dėl to, kad skumbrės mėsoje gausu vitaminų, ji taip pat pasižymi antivirusiniu poveikiu ir padeda organizmui kovoti. Tokį patiekalą galima pasigaminti ne tik namuose, bet ir gamtoje, ant laužo. Žuvies paruošimą patikrinkite peiliu. Ant ugnies žuvis įgauna ypatingą rūkytos žuvies skonį. Jūsų svečiai tikrai negalės atsiplėšti nuo šio patiekalo.
Žingsnis 1
Nuplautą žuvį įtrinkite druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis. Norėdami tai padaryti, pirmiausia stipriai sukite ją ant stalo, kad sultys išsiskirtų daug lengviau. Užpilkite skumbrę citrinos sultimis. Smulkiai supjaustykite krapus ir sudėkite į žuvies vidų. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite apskritimais arba pusžiedžiais. Žuvyje padarykite skersinius pjūvius. Į juos sudėkite pomidorus.
Žingsnis 3
Marinuotą žuvį ir pomidorus sudėkite ant folijos, apšlakstykite aliejumi ir gerai suvyniokite. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos