Kepta skumbrė su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Kepta skumbrė su ryžiais

Kepimui geriausia pirkti šviežiai užšaldytą skumbrę, prieš tai leiskite žuviai atitirpti šaldytuve. Šiam patiekalui rinkitės garuose virtus ryžius, nes išvirtus tokie ryžiai puikiai išlaiko savo formą, neišverda į košę, bet kartu būna sultingi ir švelnūs. Į patiekalą pagal skonį įberkite žuviai skirtų prieskonių. Vartokite bet kokio riebumo grietinę, šiame patiekale grietinės riebumas neturi reikšmės.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė su ryžiais Žingsnis 1
Skumbrę gerai nuplaukite, nupjaukite galvą ir uodegą. Palei žuvies pilvą išilgai įpjaukite išilginį pjūvį ir išimkite visą vidų. Būtinai pašalinkite nuo žuvies juodą plėvelę, kitaip žuvis bus karti ir gali sugadinti patiekalą.

Žingsnis 2

Kepta skumbrė su ryžiais Žingsnis 2
Nuplautas žuvų skerdenas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 6 gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir kitas skumbres. Supjaustytus gabalėlius sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant žuvies gabalėlių.

Žingsnis 3

Į supjaustytus žuvies gabalėlius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad grietinė tolygiai padengtų kiekvieną žuvies gabalėlį. Palikite žuvį marinuotis.

Žingsnis 4

Nulupkite ir supjaustykite reikiamas daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morką sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 5

Gerai nuplaukite garuose virtus ryžius šaltu tekančiu vandeniu. Patrinkite ryžius tarp delnų penkis-septynis kartus (kol vanduo ryžiuose taps skaidrus).

Žingsnis 6

Plačioje ir giliai įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite susmulkintas daržoves. Pirmiausia pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada pakepinkite tarkuotas morkas. Maišydami daržoves, kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės ir gardžiai paruduos.

Žingsnis 7

Nuplautus ryžius nusausinkite ir perkelkite į paruoštą daržovių mišrainę. Ryžius pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais (pakanka žiupsnelio). Viską išmaišykite ir ant silpnos ugnies porą minučių pakepinkite visus ingredientus kartu.

Žingsnis 8

Žuvis su ryžiais ir daržovėmis turėtų būti kepama orkaitėje viename inde. Paimkite kepimo formą aukštais šonais ir sudėkite į ją paruoštus ryžius bei daržoves, viską išlyginkite šaukštu.

Žingsnis 9

Sudėkite skumbrę į formą ant visų ryžių. Likusią grietinę tolygiai paskirstykite ant marinuotos žuvies. Užpilkite indą vandeniu.

Žingsnis 10

Formą su skumbre ir ryžiais uždenkite maistine plėvele.

Žingsnis 11

Pasiųskite patiekalą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skumbrę su ryžiais kepkite 80 minučių.

Žingsnis 12

Tada atsargiai nuimkite foliją nuo indo ir kepkite, kol patiekalas paruduos (apie 10 minučių).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos