Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais

Skumbrė yra viena iš nedaugelio jūros žuvų rūšių, kurios labai populiarios ne tik Rusijoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių. Pagrindiniai skumbrės privalumai - joje yra polinesočiųjų rūgščių ir sveiko cholesterolio. Toks cholesterolis nesikaupia organizme ir nesukelia kraujagyslių užsikimšimo. Iškepta skumbrė su ryžiais atrodo apetitiškai. Pridėjus daug prieskonių, ji įgauna neįprastą aštrų skonį.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 1
Nupjaukite skumbrėms galvas ir pelekus, o vidų nulupkite. Gerai nuplaukite ir pašalinkite juodą plėvelę, kad skumbrė netaptų karti.

Žingsnis 2

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite mažais 3 cm pločio gabalėliais. Iš kiekvienos skerdenos turėtumėte gauti apie 4-5 gabalėlius.

Žingsnis 3

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 3
Paimkite svogūną, nulupkite luobelę. Tada supjaustykite plonais žiedais.

Žingsnis 4

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 4
Sudėkite ryžius į dubenį ir skalaukite tiek kartų, kol vanduo bus skaidrus.

Žingsnis 5

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite nuplautus ryžius ir ant jų išdėliokite skumbrės gabalėlius.

Žingsnis 6

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 6
Ant skumbrės ir ryžių sudėkite svogūnų žiedus, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.

Žingsnis 7

Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais Žingsnis 7
Užpilkite skumbrę vandeniu ir įdėkite į šaltą orkaitę. Tada ją įjunkite ir kepkite žuvį 180 °C temperatūroje 40-45 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos