Publikavimo data: 2024-06-24
Kepta skumbrė su ryžiais ir svogūnais
Skumbrė yra viena iš nedaugelio jūros žuvų rūšių, kurios labai populiarios ne tik Rusijoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių. Pagrindiniai skumbrės privalumai - joje yra polinesočiųjų rūgščių ir sveiko cholesterolio. Toks cholesterolis nesikaupia organizme ir nesukelia kraujagyslių užsikimšimo. Iškepta skumbrė su ryžiais atrodo apetitiškai. Pridėjus daug prieskonių, ji įgauna neįprastą aštrų skonį.
Žingsnis 1
Nupjaukite skumbrėms galvas ir pelekus, o vidų nulupkite. Gerai nuplaukite ir pašalinkite juodą plėvelę, kad skumbrė netaptų karti.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite mažais 3 cm pločio gabalėliais. Iš kiekvienos skerdenos turėtumėte gauti apie 4-5 gabalėlius.
Žingsnis 3
Paimkite svogūną, nulupkite luobelę. Tada supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 4
Sudėkite ryžius į dubenį ir skalaukite tiek kartų, kol vanduo bus skaidrus.
Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite nuplautus ryžius ir ant jų išdėliokite skumbrės gabalėlius.
Žingsnis 6
Ant skumbrės ir ryžių sudėkite svogūnų žiedus, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
Žingsnis 7
Užpilkite skumbrę vandeniu ir įdėkite į šaltą orkaitę. Tada ją įjunkite ir kepkite žuvį 180 °C temperatūroje 40-45 min.
Kategorijos