Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta skumbrė su šonine
Skumbrė yra populiari jūros žuvis. Joje yra daug sveikų vitaminų, mikroelementų, riebalų rūgščių, pvz., omega-3. Ji naudinga bet kokia forma. Ypač jei ją iškepsite orkaitėje. Orkaitėje kepta skumbrė suktinuko pavidalo yra lengvai paruošiamas, skanus ir originalus patiekalas.
Žingsnis 1
Skumbrę perpjaukite išilgai išilgai keteros, bet ne iki galo. Atskirkite stuburą nuo žuvies, o nuo filė kraštų nupjaukite likusius pelekus. Apčiuopkite rankomis ir pašalinkite likusius kaulus. Skumbrę pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Ant abiejų skumbrės filė pusių uždėkite šoninės. Suvyniokite vieną žuvies filė pusę kartu su šonine į ritinėlį, tada gautą ritinėlį suvyniokite į kitą ritinėlį iš 2 dalių žuvies filė ir šoninės.
Žingsnis 3
Suktinuką sutvirtinkite mediniais iešmeliais, kad jis nesuplyštų. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir kepkite vyniotinį 190 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos