Kepta skumbrė su šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepta skumbrė su šonine

Skumbrė yra populiari jūros žuvis. Joje yra daug sveikų vitaminų, mikroelementų, riebalų rūgščių, pvz., omega-3. Ji naudinga bet kokia forma. Ypač jei ją iškepsite orkaitėje. Orkaitėje kepta skumbrė suktinuko pavidalo yra lengvai paruošiamas, skanus ir originalus patiekalas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė su šonine Žingsnis 1
Skumbrę perpjaukite išilgai išilgai keteros, bet ne iki galo. Atskirkite stuburą nuo žuvies, o nuo filė kraštų nupjaukite likusius pelekus. Apčiuopkite rankomis ir pašalinkite likusius kaulus. Skumbrę pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Ant abiejų skumbrės filė pusių uždėkite šoninės. Suvyniokite vieną žuvies filė pusę kartu su šonine į ritinėlį, tada gautą ritinėlį suvyniokite į kitą ritinėlį iš 2 dalių žuvies filė ir šoninės.

Žingsnis 3

Kepta skumbrė su šonine Žingsnis 3
Suktinuką sutvirtinkite mediniais iešmeliais, kad jis nesuplyštų. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir kepkite vyniotinį 190 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos