Publikavimo data: 2024-06-23
Kepta skumbrė su sūriu
Skumbrė yra naudinga jūros žuvis. Joje yra daug vitaminų, mikroelementų, žmogaus organizmui naudingų riebiųjų rūgščių, pavyzdžiui, omega-3, todėl ji tokia populiari Rusijoje. Ypač naudinga kepta skumbrė. Orkaitėje su sūriu ir grietine kepta skumbrė būna minkšta, sultinga, su apetitą žadinančia plutele.
Žingsnis 1
Skumbrę perpjaukite išilgai išilgai stuburo, kad ant odos liktų 2 filė. Atskirkite nugarkaulį nuo žuvies, nuo filė kraštų nupjaukite likusius pelekus. Apčiuopkite rankomis ir pašalinkite likusius kaulus. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka, paruoškite grietinę, prieskonius.
Žingsnis 2
Į indą sudėkite tarkuotą sūrį, supilkite grietinę, druską, žuvies prieskonius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite skumbrės filė į kepimo indą su trupučiu druskos, ant žuvies užberkite tolygų sūrio mišinio sluoksnį ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 20-25 minutes, kol žuvis bus iškepusi, o sūrio mišinys lengvai paruduos.
Kategorijos