Kepta skumbrė su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepta skumbrė su sūriu

Skumbrė yra naudinga jūros žuvis. Joje yra daug vitaminų, mikroelementų, žmogaus organizmui naudingų riebiųjų rūgščių, pavyzdžiui, omega-3, todėl ji tokia populiari Rusijoje. Ypač naudinga kepta skumbrė. Orkaitėje su sūriu ir grietine kepta skumbrė būna minkšta, sultinga, su apetitą žadinančia plutele.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta skumbrė su sūriu Žingsnis 1
Skumbrę perpjaukite išilgai išilgai stuburo, kad ant odos liktų 2 filė. Atskirkite nugarkaulį nuo žuvies, nuo filė kraštų nupjaukite likusius pelekus. Apčiuopkite rankomis ir pašalinkite likusius kaulus. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka, paruoškite grietinę, prieskonius.

Žingsnis 2

Kepta skumbrė su sūriu Žingsnis 2
Į indą sudėkite tarkuotą sūrį, supilkite grietinę, druską, žuvies prieskonius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Kepta skumbrė su sūriu Žingsnis 3
Sudėkite skumbrės filė į kepimo indą su trupučiu druskos, ant žuvies užberkite tolygų sūrio mišinio sluoksnį ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 20-25 minutes, kol žuvis bus iškepusi, o sūrio mišinys lengvai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos