Kepta sterlė su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta sterlė su bulvėmis

Jau labai seniai norėjau išbandyti karališkųjų žuvų sterlę.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Kepta sterlė su bulvėmis Žingsnis 1
Nulupkite sterką, bulves ir svogūnus. Įtrinkite sterką iš visų pusių druska ir pipirais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, citriną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterlės vidų sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir kelias citrinos skilteles. Pabarstykite šiek tiek Provanso žolelių.

Žingsnis 2

Kepta sterlė su bulvėmis Žingsnis 2
Dėkite sterką ant riebalais išteptos keptuvės, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įtrinkite. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, jas pasūdykite ir sumaišykite su majonezu. Ant viršaus pabarstykite pjaustytą svogūną ir išspauskite šiek tiek majonezo.

Žingsnis 3

Kepta sterlė su bulvėmis Žingsnis 3
Šaukite į orkaitę ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite likus 10 minučių iki kepimo pabaigos ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Mėgaukitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos