Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta sterlė su bulvėmis
Jau labai seniai norėjau išbandyti karališkųjų žuvų sterlę.
Žingsnis 1
Nulupkite sterką, bulves ir svogūnus. Įtrinkite sterką iš visų pusių druska ir pipirais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, citriną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterlės vidų sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir kelias citrinos skilteles. Pabarstykite šiek tiek Provanso žolelių.
Žingsnis 2
Dėkite sterką ant riebalais išteptos keptuvės, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įtrinkite. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, jas pasūdykite ir sumaišykite su majonezu. Ant viršaus pabarstykite pjaustytą svogūną ir išspauskite šiek tiek majonezo.
Žingsnis 3
Šaukite į orkaitę ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite likus 10 minučių iki kepimo pabaigos ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Mėgaukitės.
Kategorijos