Kepta upėtakio filė su gardžiu garnyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Kepta upėtakio filė su gardžiu garnyru

Orkaitėje keptas upėtakio kepsnys yra paprasčiausias ir kartu geriausias upėtakio patiekalas. Ruošdami upėtakių kepsnius neturėtumėte persistengti su prieskoniais ir sudėtingomis technologijomis - ši žuvis yra savaime pakankama. Jei į žuvį įdėsite tik druskos - net ir tada ji bus nepaprastai skani. Tokie kepsniai gali puikiai tikti antrojo patiekalo vaidmeniui, kaip garnyras gali būti virti ryžiai arba bulvės, o patiekalui pagardinti rekomenduojama patiekti su jūros dumblių salotomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta upėtakio filė su gardžiu garnyru Žingsnis 1
Citriną supjaustykite pusžiedžiais, o žoleles smulkiai sukapokite. Įtrinkite upėtakių kepsnius druskos ir pipirų mišiniu ir pagal skonį pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis, sudėkite smulkiai supjaustytas citrinos skilteles su žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Leiskite žuviai šiek tiek pailsėti šiame marinate. Pagardintus kepsnius suvyniokite į foliją ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo, šiek tiek praskleiskite foliją, bet būkite atsargūs, kad nenusidegintumėte garais! Dėkite kepsnius atgal į orkaitę, kol lengvai paruduos.

Žingsnis 2

Kepta upėtakio filė su gardžiu garnyru Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, kad jie būtų skanūs ir trapūs, imkite 1 dalį ryžių - 1,25 dalies vandens. Druskos pagal skonį. Įjunkite kaitlentę didžiausiu galingumu ir užvirinkite puode esantį vandenį. Vos užvirus vandeniui, puodą uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Po 15-20 minučių visiškai išjunkite kaitrą ir leiskite ryžiams prisitraukti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos