Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta upėtakio filė su gardžiu garnyru
Orkaitėje keptas upėtakio kepsnys yra paprasčiausias ir kartu geriausias upėtakio patiekalas. Ruošdami upėtakių kepsnius neturėtumėte persistengti su prieskoniais ir sudėtingomis technologijomis - ši žuvis yra savaime pakankama. Jei į žuvį įdėsite tik druskos - net ir tada ji bus nepaprastai skani. Tokie kepsniai gali puikiai tikti antrojo patiekalo vaidmeniui, kaip garnyras gali būti virti ryžiai arba bulvės, o patiekalui pagardinti rekomenduojama patiekti su jūros dumblių salotomis.
Žingsnis 1
Citriną supjaustykite pusžiedžiais, o žoleles smulkiai sukapokite. Įtrinkite upėtakių kepsnius druskos ir pipirų mišiniu ir pagal skonį pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis, sudėkite smulkiai supjaustytas citrinos skilteles su žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Leiskite žuviai šiek tiek pailsėti šiame marinate. Pagardintus kepsnius suvyniokite į foliją ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo, šiek tiek praskleiskite foliją, bet būkite atsargūs, kad nenusidegintumėte garais! Dėkite kepsnius atgal į orkaitę, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, kad jie būtų skanūs ir trapūs, imkite 1 dalį ryžių - 1,25 dalies vandens. Druskos pagal skonį. Įjunkite kaitlentę didžiausiu galingumu ir užvirinkite puode esantį vandenį. Vos užvirus vandeniui, puodą uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Po 15-20 minučių visiškai išjunkite kaitrą ir leiskite ryžiams prisitraukti.
Kategorijos