Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta žuvis su apelsinų padažu
Kepta žuvis su apelsinų padažu - labai sultingas ir kvapnus patiekalas, pasižymintis subtiliu ir ryškiu skoniu. Šiam patiekalui paruošti galite naudoti bet kokią baltą žuvį, nes dėl aromatingo padažo žuvies mėsa įgaus sodrų skonį. Šį patiekalą galima patiekti per ypatingas šventes.
Žingsnis 1
Į kepimo indą supilkite aliejų ir sudėkite žuvį. Žuvies filė pabarstykite kariu ir druska. Gerai įtrinkite iš visų pusių. Kepkite 20 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 2
Į puodą išspauskite citrinos ir apelsino sultis. Į sultis supilkite krakmolą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Nulupkite česnaką ir sudėkite į keptuvę. Šiek tiek pakepinkite česnaką ir suberkite smulkintas petražoles. Ant česnakų supilkite apelsinų ir citrinų sulčių padažą. Maišykite, kol sutirštės. Suberkite cukrų.
Žingsnis 4
Į gautą padažą įpilkite kario. Iškeptą žuvį sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu.
Kategorijos