Kepta žuvis su apelsinų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta žuvis su apelsinų padažu

Kepta žuvis su apelsinų padažu - labai sultingas ir kvapnus patiekalas, pasižymintis subtiliu ir ryškiu skoniu. Šiam patiekalui paruošti galite naudoti bet kokią baltą žuvį, nes dėl aromatingo padažo žuvies mėsa įgaus sodrų skonį. Šį patiekalą galima patiekti per ypatingas šventes.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
279 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Kepta žuvis su apelsinų padažu Žingsnis 1
Į kepimo indą supilkite aliejų ir sudėkite žuvį. Žuvies filė pabarstykite kariu ir druska. Gerai įtrinkite iš visų pusių. Kepkite 20 minučių 220 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 2

Kepta žuvis su apelsinų padažu Žingsnis 2
Į puodą išspauskite citrinos ir apelsino sultis. Į sultis supilkite krakmolą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepta žuvis su apelsinų padažu Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Nulupkite česnaką ir sudėkite į keptuvę. Šiek tiek pakepinkite česnaką ir suberkite smulkintas petražoles. Ant česnakų supilkite apelsinų ir citrinų sulčių padažą. Maišykite, kol sutirštės. Suberkite cukrų.

Žingsnis 4

Kepta žuvis su apelsinų padažu Žingsnis 4
Į gautą padažą įpilkite kario. Iškeptą žuvį sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos