Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta žuvis su daržovėmis
Paruoškite šį patiekalą vakarienei ar sočiam pusryčiui ir jūsų artimieji bus patenkinti. Patiekalas bus minkštas ir sultingas. Šiame patiekale suderinti produktai puikiai dera tarpusavyje. Žuvyje yra daug fosforo, kuris labai reikalingas organizmui ir smegenų veiklai. Žuvį galima ne tik kepti, bet ir kepti orkaitėje, marinuoti ir marinuoti. Bet kokiu pavidalu žuvis yra skanus ir maistingas produktas.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Pagardinkite citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis.
Žingsnis 2
Iš cukinijos pašalinkite sėklas ir sutarkuokite. Jei cukinija jauna, galite palikti odelę. Pagardinkite druska ir sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Bulves sutarkuokite stambia tarka į dubenį. Po kurio laiko nuspauskite bulves ir pašalinkite skysčio perteklių.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves ir cukiniją. Įmuškite žalią kiaušinį ir pabarstykite žolelėmis. Į mišinį supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Trintuvę patepkite augaliniu aliejumi, kad tarkavimo metu neliptų. Sūrį sudėkite į dubenį su likusiomis daržovėmis. Suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Pastatykite keptuvę ant ugnies. Supilkite aliejų. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į tešlą ir miltus. Dėkite į keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Taip darykite su visomis žuvimis. Sudėkite žuvį į lėkštę.
Kategorijos