Keptas avokadas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Keptas avokadas

Avokadas yra sveikų riebalų, vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Jis turi daug kitų įdomių pavadinimų: miško sviestas, aligatoriaus kriaušė. Indijoje jis vadinamas "vargšo karve" dėl to, kad avokadas teikia daug naudos ir gerai pasotina. 1998 m. rugsėjį avokadas buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip maistingiausias vaisius pasaulyje.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Keptas avokadas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Padidinkite avokado ertmę, kad tilptų trynys. Į ertmę įpilkite šiek tiek kečupo ir tolygiai paskirstykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tinklelio tarka. Padalykite jį į dvi dalis.

Žingsnis 2

Keptas avokadas Žingsnis 2
Sudėkite patiekalą ir iškepkite. Pusę sūrio užtepkite ant avokado įdubimų. Tada supilkite ten trynius, ant viršaus užbarstykite likusį sūrį. Kepkite avokadą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos