Keptas ešerys su aromatinėmis daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Keptas ešerys su aromatinėmis daržovėmis

Kepti ešeriai su daržovėmis pirmą kartą buvo pradėti gaminti miestuose prie Viduržemio jūros. Ten buvo daug žuvies ir jūros gėrybių, iš kurių buvo gaminama daugybė patiekalų. Šiame patiekale gausu mineralinių medžiagų ir vitaminų, kurių yra žuvyje ir kurie labai reikalingi normaliam organizmo funkcionavimui. Žuvyje daug fosforo, kalcio ir daugelio kitų mikroelementų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas ešerys su aromatinėmis daržovėmis Žingsnis 1
Žuvį sudėkite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, druską ir prieskonius pagal skonį. Supilkite citrinos sultis ir sojų padažą. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie valandą, kad žuvis pasimarinuotų. Cukinijas supjaustykite apskritais griežinėliais.

Žingsnis 2

Keptas ešerys su aromatinėmis daržovėmis Žingsnis 2
Uždenkite formą folija. Ant marinuotos žuvies sudėkite cukinijų apskritimus. Pomidorus ir paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant žuvies. Pabarstykite žolelėmis. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos