Publikavimo data: 2024-10-15
Keptas ešerys su aromatinėmis daržovėmis
Kepti ešeriai su daržovėmis pirmą kartą buvo pradėti gaminti miestuose prie Viduržemio jūros. Ten buvo daug žuvies ir jūros gėrybių, iš kurių buvo gaminama daugybė patiekalų. Šiame patiekale gausu mineralinių medžiagų ir vitaminų, kurių yra žuvyje ir kurie labai reikalingi normaliam organizmo funkcionavimui. Žuvyje daug fosforo, kalcio ir daugelio kitų mikroelementų.
Žingsnis 1
Žuvį sudėkite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, druską ir prieskonius pagal skonį. Supilkite citrinos sultis ir sojų padažą. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie valandą, kad žuvis pasimarinuotų. Cukinijas supjaustykite apskritais griežinėliais.
Žingsnis 2
Uždenkite formą folija. Ant marinuotos žuvies sudėkite cukinijų apskritimus. Pomidorus ir paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant žuvies. Pabarstykite žolelėmis. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos