Publikavimo data: 2024-06-15
Keptas karpis su citrina ir česnaku
Karpio mėsoje gausu vitaminų ir mineralų. Karpių valgymas naudingas skydliaukei, nervų sistemai ir odai. Šios žuvies turgaus prekystaliuose galima rasti beveik ištisus metus. Jei karpį patiekite su daržovėmis ir žolelėmis, patiekalas bus mažiau riebus ir daug sveikesnis.
Žingsnis 1
Žuvyje padarykite nedidelius įpjovimus, tada visą skerdeną patepkite marinatu ir į įpjovimus įdėkite plonus citrinos griežinėlius. Į karpio vidų įdėkite smulkintų petražolių.
Žingsnis 2
Suvyniokite žuvį į foliją ir palikite marinuotis bent 6 valandas. Po to 40 minučių pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pradžios foliją atidarykite, kad karpis paruduotų.
Kategorijos