Publikavimo data: 2024-06-09
Keptas tunas su bulvėmis rankovėje
Žuvis yra pagrindinis baltymų šaltinis. Ne visi žino, kaip ją tinkamai paruošti, todėl jos nemėgsta. Rankovėje su bulvėmis kepti tuno kepsniai - įrodymas, kad žuvis gali būti labai skani ir sultinga. Svarbu rinktis šviežią žuvį ir skanias jaunas bulves.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintą svogūną, bulves, tuno gabalėlius ir prieskonius su grietine. Viską sumaišykite ir įdėkite į rankovę. Ant viršaus užtepkite sviesto gabalėlių ir užriškite rankovę virvele ar kita medžiaga. Padėkite ją ant kepimo skardos ir užpilkite dviem puodeliais vandens.
Žingsnis 2
Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę, kad iškeptų. Po 20 minučių atsargiai apverskite paketą ir kepkite dar 20-25 minutes. Po šio laiko išimkite indą iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Išdėliokite karštus ir papuoškite alyvuogėmis, žolelėmis ir vyšniniais pomidorais.
Kategorijos