Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis

Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis yra labai skanus ir, svarbiausia, neįtikėtinai sveikas patiekalas visai šeimai. Šioje žuvyje gausu Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas, kovoja su aukštu kraujospūdžiu, gerina smegenų veiklą ir atmintį. Be to, joje yra fosforo, vitaminų A, D, E ir B12.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis Žingsnis 1
Paimkite plokščią kepimo indą ir jo dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supjaustykite svogūną stambiais žiedais ir tolygiai paskleiskite ant dugno.

Žingsnis 2

Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis Žingsnis 2
Žuvį įtrinkite prieskoniais, į vidų įdėkite rozmarino šakelę ir uždėkite ant svogūnų. Šalia galite padėti dar kelias šakeles, kad būtų daugiau aromato. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite žuvį, kol ji iškeps, maždaug 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos