Publikavimo data: 2024-06-15
Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis
Keptas upėtakis su rozmarino šakelėmis yra labai skanus ir, svarbiausia, neįtikėtinai sveikas patiekalas visai šeimai. Šioje žuvyje gausu Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas, kovoja su aukštu kraujospūdžiu, gerina smegenų veiklą ir atmintį. Be to, joje yra fosforo, vitaminų A, D, E ir B12.
Žingsnis 1
Paimkite plokščią kepimo indą ir jo dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supjaustykite svogūną stambiais žiedais ir tolygiai paskleiskite ant dugno.
Žingsnis 2
Žuvį įtrinkite prieskoniais, į vidų įdėkite rozmarino šakelę ir uždėkite ant svogūnų. Šalia galite padėti dar kelias šakeles, kad būtų daugiau aromato. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite žuvį, kol ji iškeps, maždaug 15 minučių.
Kategorijos