Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti aštuonkojai su bulvių koše
Daugelis jūros gėrybių žinovų klaidingai mano, kad aštuonkojus sunku paruošti, ir jų vengia. Ir ne veltui, nes norint tinkamai paruošti aštuonkojį, visai nereikia būti aukščiausios klasės virėju. Su juo gali susidoroti net pradedantis virėjas. Pagrindinė paslaptis slypi virimo greičyje. Jokiu būdu nepervirkite aštuonkojo. Tada jis bus minkštas ir sultingas. Siūlome jums pasigaminti keptą aštuonkojį su bulvių koše. Pasirodo, tai bus skanus ir išskirtinis patiekalas.
Žingsnis 1
Aštuonkojo čiuptuvus sudėkite į nedidelį dubenėlį. Įdėkite čiobrelių lapelių, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Į dubenėlį įspauskite česnako skiltelę. Viską atsargiai sumaišykite. Palikite aštuonkojį marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pasūdykite vandenį ir pastatykite puodą ant ugnies. Virkite bulves ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Į bulves supilkite pieną ir sviestą. Sutrinkite bulves trintuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite aštuonkojo čiuptuvėlius ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Neperkepkite aštuonkojo, nes jis taps guminis.
Žingsnis 4
Bulvių košę sudėkite į lėkštę. Jei norite gražiai patiekti, galite jas pertepti per metalinę žiedinę formą. Šalia bulvių košės sudėkite keptus aštuonkojus. Patiekalą pagal skonį papuoškite žalumynais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos