Publikavimo data: 2024-03-30
Kepti aštuonkojo čiuptuvai.
Aštuonkojų čiuptuvai priklauso Viduržemio jūros regiono virtuvei. Pakrantėje ruošiami šviežiai sugauti aštuonkojai, o ten, kur nėra jūros, galima ruošti tik šaldytą jūros gėrybių variantą. Aštuonkojų mėsoje yra daug baltymų, omega-3 ir cinko. Laikydamiesi pamečiui pateikto aštuonkojo gaminimo recepto, lengvai išmoksite jį paruošti. Moliuską reikia išvirti, o tada apkepti česnakiniame padaže. Visas procesas užtruks tik 15 minučių.
Žingsnis 1
Apkepkite aštuonkojo čiuptuvus. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite aštuonkojo čiuptuvus po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkinkite česnaką, sutarkuokite citriną ir išspauskite iš jos sultis. Įdėkite česnaką ir žievelę į aštuonkojį. Patiekalą patroškinkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Baigkite virti moliuskų troškinį. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Kategorijos