Publikavimo data: 2024-06-23
Kepti avižiniai sausainiai
Šiuose sausainiuose yra daug dribsnių, maksimalus skonis ir tekstūra. Jie nuostabiai traškūs, su riešutais, sultenėmis ir šokolado gabalėliais. Riešutai ir sultonės tebėra avižinių sausainių klasika, tačiau šokoladas yra priedas, suteikiantis aristokratiškumo ir rafinuotumo. Tačiau bene svarbiausias skirtumas nuo visiems gerai žinomų ir visų mėgstamų sausainių receptų yra skrudinti grūdai, suteikiantys malonią riešutų natą ir skrudintų sėklų aromatą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite sultenes. Riešutus stambiai susmulkinkite. Šokoladą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Avižinius dribsnius kepkite sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir išplakite mikseriu.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, avižinius dribsnius ir sodą (sodos nereikia). Išmaišykite
Žingsnis 5
Sudėkite riešutus, šokoladą ir sultenes. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 40 minučių.
Žingsnis 6
Praėjus šiam laikui, iškočiokite norimo dydžio rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos, išdėliodami juos vienas nuo kito.
Žingsnis 7
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos