Kepti avižiniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepti avižiniai sausainiai

Šiuose sausainiuose yra daug dribsnių, maksimalus skonis ir tekstūra. Jie nuostabiai traškūs, su riešutais, sultenėmis ir šokolado gabalėliais. Riešutai ir sultonės tebėra avižinių sausainių klasika, tačiau šokoladas yra priedas, suteikiantis aristokratiškumo ir rafinuotumo. Tačiau bene svarbiausias skirtumas nuo visiems gerai žinomų ir visų mėgstamų sausainių receptų yra skrudinti grūdai, suteikiantys malonią riešutų natą ir skrudintų sėklų aromatą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
398 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite sultenes. Riešutus stambiai susmulkinkite. Šokoladą supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 2
Avižinius dribsnius kepkite sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 3
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir išplakite mikseriu.

Žingsnis 4

Suberkite miltus, avižinius dribsnius ir sodą (sodos nereikia). Išmaišykite

Žingsnis 5

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 5
Sudėkite riešutus, šokoladą ir sultenes. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 40 minučių.

Žingsnis 6

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 6
Praėjus šiam laikui, iškočiokite norimo dydžio rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos, išdėliodami juos vienas nuo kito.

Žingsnis 7

Kepti avižiniai sausainiai Žingsnis 7
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos