Kepti avokadai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kepti avokadai

Kepti avokadai - neįtikėtinai skanus riešutų skonio ir kreminės konsistencijos užkandis. Šis patiekalas dažniausiai ruošiamas keptuvėje, tačiau yra ir receptų, kai kepama džiūvėsėliuose arba orkaitėje. Kepti avokadai gali būti tiek pavieniai, tiek kaip ansamblio su daržovėmis ar grybais dalis. Dažniausiai užkandis papildomas česnaku, garstyčiomis, aštriu aitriųjų paprikų padažu, pomidorų pasta arba majonezo padažu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepti avokadai Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Sumaišykite miltus ir druską ir supilkite į plokščią dubenį. Į kitą dubenį supilkite džiūvėsėlius. Trečiame dubenyje suplakite kiaušinius.

Žingsnis 2

Kepti avokadai Žingsnis 2
Apkepkite avokadą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Tuo tarpu avokado griežinėlius apibarstykite miltų mišiniu, tada pamerkite į leesoną ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Paruoštus griežinėlius kepkite, kol paruduos. Šiek tiek nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos