Publikavimo data: 2024-02-03
Kepti avokadai receptas
Avokadas yra nesaldus vaisius, kurio tekstūra šiek tiek primena sviestą. Jame yra riebalų, kurie padeda organizmui kurti naujas ląsteles. Paruoškite keptą avokadą kaip sveiką bulvyčių pakaitalą, lengvą užkandį ar naują garnyro variantą. Šis patiekalas puikiai tinka vakarėliui ar furšetui.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite avokadą, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nulupkite, peiliu arba šakute pašalinkite kauliuką.
Žingsnis 2
Avokadą supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Tada paruoškite tešlą: dubenėlyje šakute įmuškite kiaušinį kartu su cukrumi, druska ir pipirais. Avokado griežinėlius pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui - kiaušinyje. Tada dar kartą pamirkykite skilteles miltuose.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę arba gilią keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite avokado griežinėlius po 3 minutes iš kiekvienos pusės.Norėdami sužinoti, kada aliejus yra tinkamos temperatūros, įmeskite į jį mažą duonos gabalėlį. Tinkamai įkaitinta duona tuoj pat įkais ir greitai iškeps iki aukso spalvos.
Žingsnis 5
Iškeptus auksinius griežinėlius 2 minutes padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 6
Kepti avokadų griežinėliai paruošti. Patiekite juos papuošę smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 7
Patiekite avokadą ant plokščios lėkštės, o viduryje uždėkite dubenėlį sojų padažo ir sezamo sėklų.
Kategorijos