Kepti baklažanai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepti baklažanai receptas

Pasaulis skirstomas į mėgstančius kavą ir mėgstančius arbatą, šunų ir kačių šeimininkus, paliekančius picos plutą ir ją valgančius. Tačiau pasaulį vargu ar galima suskirstyti į mėgstančius ir nemėgstančius baklažanų. Nes pirmųjų tikrai bus didžioji dauguma! Ypač kai kalbama apie švelnius baklažanus su pomidorų pasta ir kepurėle parmezano.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti baklažanai receptas Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite žiedais ir 20 minučių pamirkykite šaltame vandenyje su druska ir cukrumi. Nulupkite česnaką ir sutarkuokite parmezaną smulkia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite kepimo indą.

Žingsnis 2

Kepti baklažanai receptas Žingsnis 2
Pomidorų skilteles su česnakais ir raudonėliais sutrinkite trintuvu iki pastos.

Žingsnis 3

Kepti baklažanai receptas Žingsnis 3
Gautą skystį supilkite į įkaitintą keptuvę ir garinkite, kol jo tūris sumažės perpus.

Žingsnis 4

Kepti baklažanai receptas Žingsnis 4
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite paruoštus baklažanus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Kepti baklažanai receptas Žingsnis 5
Į kepimo indą supilkite gautą pomidorų pastą, išdėliokite baklažanus ir pabarstykite sūriu. Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos