Publikavimo data: 2024-02-04
Kepti baklažanai receptas
Pasaulis skirstomas į mėgstančius kavą ir mėgstančius arbatą, šunų ir kačių šeimininkus, paliekančius picos plutą ir ją valgančius. Tačiau pasaulį vargu ar galima suskirstyti į mėgstančius ir nemėgstančius baklažanų. Nes pirmųjų tikrai bus didžioji dauguma! Ypač kai kalbama apie švelnius baklažanus su pomidorų pasta ir kepurėle parmezano.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite žiedais ir 20 minučių pamirkykite šaltame vandenyje su druska ir cukrumi. Nulupkite česnaką ir sutarkuokite parmezaną smulkia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Pomidorų skilteles su česnakais ir raudonėliais sutrinkite trintuvu iki pastos.
Žingsnis 3
Gautą skystį supilkite į įkaitintą keptuvę ir garinkite, kol jo tūris sumažės perpus.
Žingsnis 4
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite paruoštus baklažanus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į kepimo indą supilkite gautą pomidorų pastą, išdėliokite baklažanus ir pabarstykite sūriu. Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos