Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti beliašai su kopūstų įdaru
Jei nusprendėte pasigaminti nebrangų, skanų ir sotų patiekalą, pabandykite pasigaminti keksiukų belyashi su kopūstų įdaru. Ant viršaus - švelni, minkšta mielinė tešla su traškia, rausva plutele, o viduje - keptuvėje keptų šviežių, sultingų kopūstų, saldžių morkų, kvapnių petražolių, krapų ir žaliųjų svogūnų įdaras. Atsižvelgiant į išvardytas daržoves ir prieskonines žoleles, šis patiekalas taip pat yra sveikas.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną dubenyje, kol jis sušils. Suberkite sausas mieles ir cukrų, gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių. Paimkite didelį dubenį, persijokite į jį miltus, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltų viduryje ranka padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir lėtai supilkite paruoštą oparą. Dabar išminkykite tešlą, uždenkite ją maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje, kad "pakiltų". Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite morkas stambia tarka, smulkiai sukapokite žoleles. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, apkepkite kopūstus ir morkas, galiausiai sudėkite paruoštas žoleles, svogūną, pipirus, druską pagal skonį ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 4
Iš pakilusios tešlos suformuokite dešros formą, supjaustykite ją vienodais gabalėliais. Sukite juos kočėlu į apskritimus, į vidurį dėkite kopūstų įdarą ir užspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi trikampis.
Žingsnis 5
Į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi sudėkite belyashi. Kepkite juos ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol taps gražios rudos spalvos. Paruoštus trikampėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos