Dar vienas skanus receptas iš bulvių - bulvių kukuliai. Rutuliukai gali būti ir užkandis, ir savarankiškas garnyras. Fritavimo aparate keptos bulvės puikiai dera su bet kokiu padažu ir bet kokiu vakaru. Nežinote, kuo nustebinti svečius arba ką paruošti vaikų šventei, o gal tiesiog norėdami įtikti savo favoritui? Bulvių kukuliai yra jūsų sprendimas.
Žingsnis 1
Paruoškite atskirus dubenis sausiems mišiniams. Nuplaukite bulves, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus bulvėms, virkite jas 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Virtas bulves sutrinkite šakute arba trintuvu, kol taps košė.
Žingsnis 4
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Maišydami bulvių tešlą, palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paruoškite tešlą: į gilų dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite šakute. Paruoškite džiūvėsėlius: į kitą gilų dubenį suberkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 6
Paruoškite rutuliukus: ranka arba šaukštu imkite 2 valgomuosius šaukštus bulvių košės ir suformuokite rutuliuką. Tada rutuliuką panardinkite į kiaušinį. Jei rutuliukus formuojate rankomis, sudrėkinkite rankas vandeniu arba patepkite augaliniu aliejumi, kad būtų patogiau.
Žingsnis 7
Tada rutuliuką apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 8
Iš viso bulvių košės tūrio padarykite rutuliukus.
Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę arba gilią keptuvę su pakankamu kiekiu saulėgrąžų aliejaus. Kai aliejus įkaista, 10 sekundžių mirkykite į jį rutuliukus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 10
Iškeptus rutuliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 11
Kamuoliukai paruošti. Patiekite juos lėkštėje su padažu, papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 12
Bulvių kukuliai puikiai tinka ruošti su įdaru viduje: tai gali būti kumpis, alyvuogės, alyvuogės ar mėgstamo sūrio gabalėliai.