Publikavimo data: 2024-10-22
Kepti cukinijų laiveliai su daržovėmis, sūriu ir prieskoniais
Neįprasti įdaryti cukinijų laiveliai patiks visiems įvairios mitybos mėgėjams. Jie pasirodo esą dietiniai, bet labai skanūs ir sotūs. Paprikų įdaras suteikia skonio ir sotumo, o grietinė - švelnaus poskonio.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite maltą mėsą, svogūną ir morkas, kepkite 5 minutes. Nuplaukite pomidorus ir paprikas ir supjaustykite kubeliais. Siųskite juos į keptuvę ir kepkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Cukinijos minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir taip pat suberkite į keptuvę, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos, prieskonių "15 daržovių ir prieskonių", išmaišykite ir troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite cukinijų laivelius į kepimo formą ir užpildykite juos paruoštu įdaru. Į grietinę išspauskite česnako skiltelę, išmaišykite ir užtepkite ant kiekvieno įdaryto laivelio. Ant įdaro pabarstykite tarkuoto sūrio. Prieš dėdami į orkaitę, ant sūrio pabarstykite šiek tiek krapų.
Žingsnis 4
Į kepimo indą įpilkite šiek tiek karšto vandens, kad jis siektų pusę cukinijų laivelių aukščio. Uždenkite formą folija, siųskite į orkaitę 45 minutėms ir kepkite orkaitėje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos foliją nuimkite.
Kategorijos