Publikavimo data: 2024-06-22
Kepti ešeriai majoneze
Kad mityba būtų sveika ir subalansuota, mitybos specialistai pataria į savo racioną įtraukti žuvį. Jei nežinote jos rūšių, išbandykite ešerius. Jo balta mėsa yra švelnios tekstūros, malonaus skonio ir aromato. Be to, ešeriuose yra labai mažai kaulų. Siūlome jums skanaus orkaitėje kepto ešerio su citrina majonezo ir garstyčių padaže receptą. Patiekalui paruošti geriausia vartoti Dižono arba grūdėtąsias garstyčias. Taip padažas išeis švelnus ir nelabai aštrus.
Žingsnis 1
Supjaustykite keletą 1-2 mm storio pusapvalių citrinos griežinėlių.
Žingsnis 2
Padėkite ešerius ant pjaustymo lentos oda į viršų. Padarykite kelis skersinius pjūvius žuvyje, tačiau neperpjaukite iki galo. Įtrinkite ešerį druska ir juodaisiais pipirais. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po citrinos griežinėlį.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, Provanso žoleles, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį ešerius. Ant ešerių užtepkite majonezo ir garstyčių padažo.
Žingsnis 5
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Kepti ešeriai majoneze paruošti. Gero apetito!
Kategorijos