Kepti ešeriai majoneze pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Kepti ešeriai majoneze

Kad mityba būtų sveika ir subalansuota, mitybos specialistai pataria į savo racioną įtraukti žuvį. Jei nežinote jos rūšių, išbandykite ešerius. Jo balta mėsa yra švelnios tekstūros, malonaus skonio ir aromato. Be to, ešeriuose yra labai mažai kaulų. Siūlome jums skanaus orkaitėje kepto ešerio su citrina majonezo ir garstyčių padaže receptą. Patiekalui paruošti geriausia vartoti Dižono arba grūdėtąsias garstyčias. Taip padažas išeis švelnus ir nelabai aštrus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 1
Supjaustykite keletą 1-2 mm storio pusapvalių citrinos griežinėlių.

Žingsnis 2

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 2
Padėkite ešerius ant pjaustymo lentos oda į viršų. Padarykite kelis skersinius pjūvius žuvyje, tačiau neperpjaukite iki galo. Įtrinkite ešerį druska ir juodaisiais pipirais. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po citrinos griežinėlį.

Žingsnis 3

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, Provanso žoleles, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.

Žingsnis 4

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį ešerius. Ant ešerių užtepkite majonezo ir garstyčių padažo.

Žingsnis 5

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 5
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 6

Kepti ešeriai majoneze Žingsnis 6
Kepti ešeriai majoneze paruošti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos