Publikavimo data: 2024-01-03
Kepti grybai su karamelizuotomis krevetėmis receptas
Krevetės, maži vėžiagyviai, jau seniai nebėra egzotika ir tapo įprastu jūsų mitybos raciono elementu. Vakaras su draugais ar romantiškas pasimatymas? Karamelizuotos krevetės puikiai tiks bet kuriuo atveju, nes jūros gėrybės yra ideali vakarienė, nekenkianti jūsų figūrai. Vienos keptos krevetės yra visavertis ir skanus patiekalas, o ant grybų kepurėlių - brangaus restorano lygio patiekalas tik jo virtuvėje.
Žingsnis 1
Atšildykite krevetes. Geriausia krevetes atitirpinti įdėjus jas į dubenį su šaltu vandeniu. Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pašalinkite viršutinį grybų kepurėlės odelės sluoksnį, pašalinkite patamsėjimus ir atnaujinkite grybo kotelio pjūvį. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite krevečių apkepą: dubenyje sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir papriką.
Žingsnis 3
Nulupkite krevetes nuo kiauto.Norėdami lengvai nulupti krevetes, pradėkite nuo galvos, ją nuplėškite suspausdami tarp pirštų, tada ištraukite kojas ir galiausiai nuimkite kiautą.
Žingsnis 4
Nuluptas krevetes pamerkite į sausus džiūvėsėlius. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite krevetes ant kepimo popieriaus ir išdėliokite vienu sluoksniu taip, kad jos nesiliestų viena su kita.
Žingsnis 5
Kepkite krevetes 5-10 minučių 180⁰C temperatūroje.
Žingsnis 6
Kol krevetės kepa, paruoškite grybus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite sveikus grybus. Kepkite 5 minutes, apverskite ir kepkite dar 4 minutes. norėdami grybus ne troškinti, o kepti ant didelės ugnies, kepkite juos ant didelės ugnies, kad neišsiskirtų sulčių perteklius ir jie išliktų sultingi ir išvirę.
Žingsnis 7
Iškeptas krevetes sudėkite ant grybų kepurėlių, papuoškite laimo skiltele ir patiekite.Krevetes apšlakstykite laimo sultimis - bus skanesnės.
Kategorijos