Publikavimo data: 2024-10-12
Kepti jūros ešeriai su česnakiniu sviestu
Jūrų ešerys - plėšri jūrų žuvis, gyvenanti šiaurinėse Ramiojo ir Atlanto vandenynų dalyse, taip pat Juodojoje jūroje. Vidutinis verslinės žuvies dydis siekia 300-400 g, o ilgis - apie 20-30 cm. Ešerių skonis ryškus, saldus ir labai sultingas. Be to, jūros ešeriuose gausu nepakeičiamųjų aminorūgščių, fosforo ir jodo. Jūros ešerius galima paruošti įvairiais būdais: sūdyti, kepti, virti garuose ir kepti. Pateikiame originalų kepto jūros ešerio su česnakiniu sviestu ir krapais receptą.
Žingsnis 1
Česnaką nuplaukite, nulupkite ir išspauskite arba supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite česnakinį sviestą: 100 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir sudėkite česnaką. Išimkite sviestą iš keptuvės į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoštus jūros ešerius iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite. Žuvies nugarėlėje iš abiejų pusių padarykite 3-4 įpjovas ir apšlakstykite žuvį aliejumi. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir jame ištirpinkite 100 g sviesto. Kepkite žuvį iš vienos pusės, kol ji taps auksinė, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 5-7 minutes. Apšlakstykite česnakiniu sviestu iš abiejų pusių ir uždengę dangčiu kepkite 5-7 minutes.
Kategorijos