Kepti jūros ešeriai su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepti jūros ešeriai su daržovėmis

Jūros ešeriai su daržovėmis - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Viduržemio jūros. Ten ši mums reta žuvis auginama specialiuose ūkiuose ir yra labai populiari. Kaip ir visos jūros žuvų rūšys, ji yra labai naudinga, o kartu su daugybe daržovių jos nauda tampa daug kartų didesnė. Toks lengvas ir kartu sotus patiekalas puikiai tinka vakarienei, pabandykite jį pasigaminti ir nustebinkite savo šeimą neįprastu ir ryškiu skoniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
89 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti jūros ešeriai su daržovėmis Žingsnis 1
Išimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Morkas supjaustykite apskritimais, svogūnus - pusžiedžiais, o paprikas - stambiais gabalėliais. Visas daržoves plonu sluoksniu išdėliokite ant indo dugno.

Žingsnis 2

Kepti jūros ešeriai su daržovėmis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus, išspauskite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Žuvies šone, kuris bus viršuje, padarykite įstrižus įpjovimus. Ešerius gerai apskrudinkite iš vidaus ir iš išorės. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir įdėkite juos į įpjovas, o likusius griežinėlius sukiškite į vidų.

Žingsnis 3

Kepti jūros ešeriai su daržovėmis Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 20 minučių įprastu režimu, tada įjunkite grilio režimą ir kepkite dar 20 minučių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos