Publikavimo data: 2024-06-15
Kepti jūros ešeriai su daržovėmis
Jūros ešeriai su daržovėmis - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Viduržemio jūros. Ten ši mums reta žuvis auginama specialiuose ūkiuose ir yra labai populiari. Kaip ir visos jūros žuvų rūšys, ji yra labai naudinga, o kartu su daugybe daržovių jos nauda tampa daug kartų didesnė. Toks lengvas ir kartu sotus patiekalas puikiai tinka vakarienei, pabandykite jį pasigaminti ir nustebinkite savo šeimą neįprastu ir ryškiu skoniu.
Žingsnis 1
Išimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Morkas supjaustykite apskritimais, svogūnus - pusžiedžiais, o paprikas - stambiais gabalėliais. Visas daržoves plonu sluoksniu išdėliokite ant indo dugno.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus, išspauskite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Žuvies šone, kuris bus viršuje, padarykite įstrižus įpjovimus. Ešerius gerai apskrudinkite iš vidaus ir iš išorės. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir įdėkite juos į įpjovas, o likusius griežinėlius sukiškite į vidų.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 20 minučių įprastu režimu, tada įjunkite grilio režimą ir kepkite dar 20 minučių, kol apskrus.
Kategorijos