Publikavimo data: 2024-05-19
Kepti kalmarai folijoje
Kepti kalmarai - labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris vis labiau populiarėja. Kalmarus galite kepti su įvairiais įdarais. Į mūsų receptą įdėjome krevečių ir chereso, kuris suteiks ne tik gardų aromatą, bet ir sodrų skonį. Vietoj chereso galite naudoti ir baltąjį sausą vyną.
Žingsnis 1
Apvoliokite kalmarus ir krevetes miltuose ir sudėkite ant aliejumi pateptos folijos. Folijos kraštus patraukite į viršų. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žolelių, apšlakstykite grietine, sojų padažu ir vynu, ant viršaus uždėkite sviesto griežinėlių. Uždenkite kitu folijos lakštu ir sandariai apvyniokite kraštus, dėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoštą patiekalą apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos