Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre

Pasidovanokite sau tikrą skonio šventę - pasigaminkite keptų kalmarų žiedų su žiedinių kopūstų tyre! Šiam patiekalui paruošti reikės kalmarų skerdenos, kelių žiedinių kopūstų žiedynų (geriau rinktis šviežius, o ne šaldytus), česnako, šiek tiek grietinėlės ir sviesto bulvių košei, čiobrelių ir prieskonių. Kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, grietinėlę galite pakeisti pienu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 1
Žiedinius kopūstus virkite 10-15 minučių, kol jie suminkštės.

Žingsnis 2

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir grietinėlę. Sudedamąsias dalis suplakite mikseriu.

Žingsnis 3

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 3
Supjaustykite kalmarus žiedais.

Žingsnis 4

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 4
Suberkite raudonėlius ir čiobrelius ir pabarstykite druska. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite česnaką. Palikite marinuotis 5 minutes.

Žingsnis 5

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 5
Kepkite kalmarų žiedus 3-5 minutes ant didelės ugnies.

Žingsnis 6

Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę, ant jos - kalmarų žiedus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos