Publikavimo data: 2025-08-17
Kepti kalmarų žiedai su žiedinių kopūstų tyre
Pasidovanokite sau tikrą skonio šventę - pasigaminkite keptų kalmarų žiedų su žiedinių kopūstų tyre! Šiam patiekalui paruošti reikės kalmarų skerdenos, kelių žiedinių kopūstų žiedynų (geriau rinktis šviežius, o ne šaldytus), česnako, šiek tiek grietinėlės ir sviesto bulvių košei, čiobrelių ir prieskonių. Kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, grietinėlę galite pakeisti pienu.
Žingsnis 1
Žiedinius kopūstus virkite 10-15 minučių, kol jie suminkštės.
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir grietinėlę. Sudedamąsias dalis suplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Supjaustykite kalmarus žiedais.
Žingsnis 4
Suberkite raudonėlius ir čiobrelius ir pabarstykite druska. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite česnaką. Palikite marinuotis 5 minutes.
Žingsnis 5
Kepkite kalmarų žiedus 3-5 minutes ant didelės ugnies.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę, ant jos - kalmarų žiedus.
Kategorijos