Publikavimo data: 2024-06-22
Kepti sultingi karpiai
Žuvis būna minkšta, sultinga ir aromatinga. Ji skani ir karšta, iškart po virimo, ir šalta.
Žingsnis 1
Karpio skerdeną supjaustykite iš abiejų pusių. Įtrinkite druska ir prieskoniais ir palikite maždaug 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinis.
Žingsnis 3
Į skerdenoje padarytus pjūvius sudėkite kepintus svogūnus, palikdami nedidelį kiekį kepimui.
Žingsnis 4
Ant kepimo formos dugno sudėkite likusius svogūnus, tada ant jų sudėkite žuvį. Kepkite orkaitėje, kol iškeps, apie 20-25 minutes 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Kol žuvis kepa, paruoškite padažą: sumaišykite pusės citrinos sultis, grietinę ir pipirus. Išimkite kepimo skardą ir užpilkite padažą ant žuvies. Kepkite toliau, kol žuvis taps auksinės spalvos.
Kategorijos