Kepti upėtakiai apelsinų ir sezamų karamelės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepti upėtakiai apelsinų ir sezamų karamelės padaže

Apelsinai buvo auginami Kinijoje dar 2500 metų prieš Kristų, o į Europą juos atvežė portugalų jūrininkai. Tai visžalis augalas tankiu vainiku, apelsinas žydi ir duoda vaisių ištisus metus. Iš tikrųjų prinokusio apelsino spalva tropikuose yra žalia, oranžinė spalva atsiranda dėl saulės šviesos trūkumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Kepti upėtakiai apelsinų ir sezamų karamelės padaže Žingsnis 1
Padažui sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, sudėkite medų, sviestą ir apelsinų sultis, prieš tai išspaustas sulčiaspaude. Viską sumaišykite ir virkite, kol padažas taps tirštas.

Žingsnis 2

Kepti upėtakiai apelsinų ir sezamų karamelės padaže Žingsnis 2
Kepsnius pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi po penkias minutes iš abiejų pusių. Užpilkite paruoštą padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos