Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti upėtakiai apelsinų ir sezamų karamelės padaže
Apelsinai buvo auginami Kinijoje dar 2500 metų prieš Kristų, o į Europą juos atvežė portugalų jūrininkai. Tai visžalis augalas tankiu vainiku, apelsinas žydi ir duoda vaisių ištisus metus. Iš tikrųjų prinokusio apelsino spalva tropikuose yra žalia, oranžinė spalva atsiranda dėl saulės šviesos trūkumo.
Žingsnis 1
Padažui sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, sudėkite medų, sviestą ir apelsinų sultis, prieš tai išspaustas sulčiaspaude. Viską sumaišykite ir virkite, kol padažas taps tirštas.
Žingsnis 2
Kepsnius pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi po penkias minutes iš abiejų pusių. Užpilkite paruoštą padažą.
Kategorijos