Publikavimo data: 2024-06-09
Keptos bulvės su upėtakiu
Upėtakiuose gausu unikalių naudingų medžiagų. Riebalų rūgštys reguliuoja cholesterolio kiekį organizme, stimuliuoja nervų sistemą ir smegenų veiklą. Dažnas upėtakių vartojimas sumažina vėžio riziką. Turėdama visas naudingąsias savybes, žuvis yra labai skani ir soti. Ją galima derinti su daugeliu garnyrų.
Žingsnis 1
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves. Tada ištirpinkite sviestą ir sudėkite česnaką. Išmaišykite ir apvoliokite bulves.
Žingsnis 2
Tada sudėkite žuvį ir supilkite grietinėlę. Grietinėlę sumaišykite su druska, pipirais ir žolelėmis pagal skonį. Tada pabarstykite sūriu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos