Publikavimo data: 2024-03-23
Keptos daržovės
Daugiakomponenčiai daržovių patiekalai visada puikiai atrodo ant stalo. Ryškus žalios, geltonos, oranžinės, oranžinės, violetinės ir kitų spalvų derinys - tokį patiekalą iškart norisi paragauti. Tačiau ne tik grožis būdingas daržovėms. Jos taip pat yra tikras vitaminų ir mineralinių medžiagų lobynas. Karotinas - morkose, kalis ir skaidulinės medžiagos - paprikose, vitaminai PP ir B grupės vitaminai - baklažanuose. Paprasčiausias ir lengviausias būdas praturtinti savo organizmą viskuo, ko jam reikia, - pietums suvalgyti porciją keptų daržovių.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Išimkite paprikos vidurį, išvalykite ertmę nuo sėklų. Paprikas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Atskirkite raudonuosius svogūnus atskirais sluoksniais ir stambiai supjaustykite.
Žingsnis 4
Nulupkite baklažaną ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Į kepimo indą sudėkite baklažanus, morkas, svogūnus, grybus ir paprikas. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Išmaišykite ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos