Publikavimo data: 2024-06-15
Keptos sardinės su grikiais
Sardinės paprastai asocijuojasi su konservuota žuvimi, tačiau šviežia arba šaldyta žuvis gali būti puiki vakarienė. Dėl didelio kiekio vitaminų ir mineralų sardinės yra labai sveikos. Derinant su grūdais, mūsų atveju su grikiais, patiekalas gaunasi ne tik sveikas ir skanus, bet ir labai sotus. Be to, receptui paruošti nereikia daug laiko.
Žingsnis 1
Sardines lengvai pabarstykite žuvies prieskoniais. Išvalytas ir supjaustytas sardines kepkite keptuvėje iš abiejų pusių 8-10 minučių su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sardines geriau kepti ant briaunotos keptuvės, kad žuvis nepriliptų ir išlaikytų formą.
Žingsnis 2
Virkite grikius pasūdytame vandenyje, kol išvirs skystis. Kad grikiai būtų minkšti ir trapūs, virkite grikius vandenyje santykiu 1:1,5.
Žingsnis 3
Patiekalas paruoštas! Karštas kvapnias sardines su grikiais patiekite į stalą.
Kategorijos