Keptos sardinės su grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Keptos sardinės su grikiais

Sardinės paprastai asocijuojasi su konservuota žuvimi, tačiau šviežia arba šaldyta žuvis gali būti puiki vakarienė. Dėl didelio kiekio vitaminų ir mineralų sardinės yra labai sveikos. Derinant su grūdais, mūsų atveju su grikiais, patiekalas gaunasi ne tik sveikas ir skanus, bet ir labai sotus. Be to, receptui paruošti nereikia daug laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos sardinės su grikiais Žingsnis 1
Sardines lengvai pabarstykite žuvies prieskoniais. Išvalytas ir supjaustytas sardines kepkite keptuvėje iš abiejų pusių 8-10 minučių su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sardines geriau kepti ant briaunotos keptuvės, kad žuvis nepriliptų ir išlaikytų formą.

Žingsnis 2

Keptos sardinės su grikiais Žingsnis 2
Virkite grikius pasūdytame vandenyje, kol išvirs skystis. Kad grikiai būtų minkšti ir trapūs, virkite grikius vandenyje santykiu 1:1,5.

Žingsnis 3

Keptos sardinės su grikiais Žingsnis 3
Patiekalas paruoštas! Karštas kvapnias sardines su grikiais patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos