Publikavimo data: 2024-06-22
Keptos sardinės su svogūnais
Sardinės - tai kelių rūšių jūrinės komercinės žuvys, gyvenančios Viduržemio jūros, Ramiojo vandenyno ir Atlanto vandenyno vandenyse. Jų kūnas yra pailgas, mėlynai žalios spalvos, o žvyneliai peršviečiami. Vidutinis sardinių ilgis - 20-25 cm. Sardinės yra labai sveikos. Šviežios jos turi daug aminorūgščių, riebalų rūgščių, vitaminų, makro- ir mikroelementų. Valgant sardines mažėja cholesterolio kiekis, širdies ir kraujagyslių ligų bei osteoporozės rizika.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis arba pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi.
Žingsnis 3
Išimkite svogūnus iš keptuvės. Neišpilkite likusio aromatizuoto svogūnų aliejaus, šiame aliejuje bus kepamos sardinės! Sudėkite filė į keptuvę. Kepkite sardines po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Jei filė didelė, kepkite 2 minutėmis ilgiau.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite svogūnus, o šalia jų - keptas sardinių filė. Pabarstykite patiekalą šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos