Keptos sardinės su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Keptos sardinės su svogūnais

Sardinės - tai kelių rūšių jūrinės komercinės žuvys, gyvenančios Viduržemio jūros, Ramiojo vandenyno ir Atlanto vandenyno vandenyse. Jų kūnas yra pailgas, mėlynai žalios spalvos, o žvyneliai peršviečiami. Vidutinis sardinių ilgis - 20-25 cm. Sardinės yra labai sveikos. Šviežios jos turi daug aminorūgščių, riebalų rūgščių, vitaminų, makro- ir mikroelementų. Valgant sardines mažėja cholesterolio kiekis, širdies ir kraujagyslių ligų bei osteoporozės rizika.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos sardinės su svogūnais Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis arba pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Keptos sardinės su svogūnais Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi.

Žingsnis 3

Keptos sardinės su svogūnais Žingsnis 3
Išimkite svogūnus iš keptuvės. Neišpilkite likusio aromatizuoto svogūnų aliejaus, šiame aliejuje bus kepamos sardinės! Sudėkite filė į keptuvę. Kepkite sardines po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Jei filė didelė, kepkite 2 minutėmis ilgiau.

Žingsnis 4

Keptos sardinės su svogūnais Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite svogūnus, o šalia jų - keptas sardinių filė. Pabarstykite patiekalą šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos